Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Різноманітні гуртки та майстер-класи. У Дніпрі черговий по місту перевірив роботу оновленого Артпростору

|«« «« »» »»|

Утеплені та пофарбовані стіни, нові двері та підлога. У Дніпрі після ремонту відкрили оновлений Артпростір. Він працює на базі комунального закладу позашкільної освіти «Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді».

У закладі є гуртки з малювання та творчі майстер-класи. Їх відвідують 60 дітей.

«Ремонт був зроблений і ззовні, і всередині. Було утеплено будівлю, облаштовано додатковий вихід на вулицю. Усе, аби було зручно і затишно. У нас є заняття для дітей з малювання акрилом, маслом. І для дорослих проводимо майстер-класи з малювання акрилом. Також хочемо робити виставки робіт наших вихованців і запрошуємо всю молодь до нашого центру», – каже керівниця філії КПНЗ «Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» ДМР Серафима Рубан.

Аби перевірити роботу оновленого Артцентру, до нього завітав черговий по місту Сергій Луденський. Він оглянув ремонтні роботи та поспілкувався з керівництвом.

«За кошти міського бюджету були закуплені будівельні матеріали. Проведено облаштування входу до приміщення, поточний ремонт стін, їх утеплення, вкладення лінолеуму, заміна дверей. Наші викладачі самостійно та добровільно долучилися до оновлення простору. Вони допомогами обирати колір стін, дизайн та облаштування. Навіть допомагали фарбувати! Це гарний приклад ефективного викладацького колективу», – поділився Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.

Попри те, що Артпростір вже запрацював, деякі роботи ще тривають. Залишилось утеплити іншу частину будівлі, встановити бойлер, додаткові умивальники, облаштувати пандуси тощо. У планах – ремонт і обладнання кабінету для логопеда і психолога, а також відкриття групи для навчання підлітків Digital-ілюстрації.

Наступна точка перевірки – надсучасний Дитячий мультифункціональний центр. Він нещодавно відкрився після капітального ремонту, зробленого коштом UNICEF. Благодійний фонд і закупив усе необхідне устаткування. Тепер тут є студія звукозапису, ігрова зона, розвивальна кімната, кімната матері та дитини, комп’ютерний клас та кабінет психолога. Заклад працює на базі КПНЗ «Палац творчості дітей та юнацтва» ДМР.

«Навіть під час повномасштабного вторгнення дуже важливо продовжувати робити позашкільну освіту доступною та цікавою для дітей. Надавати їм можливість розвиватися фізично та психологічно, покращувати ментальне здоров’я дітлахів. Тому ми дуже вдячні Дитячому фонду ООН (UNICEF) за таку підтримку та допомогу в облаштуванні цього центру. Як ми бачимо, центр має попит. Сьогодні тут багато дітей та батьків. Дітки відвідують тілесні практики з розвантаження, тренують увагу, слухають казки та ходять на різноманітні майстер-класи», – зазначив Сергій Луденський.

«Також у нас є логопедичні заняття для дітей від 3 років, «вокальні вправи». Дуже цікавою і незвичною є робота у студії диджеїнгу, де професійно займаються з дітьми, які хочуть розвиватися в музичному напрямі. Ще проходять різноманітні майстер-класи, арттерапії для дітей різного віку, є і пізнавально-розважальні програми для дітей», – розповіла директорка комунального позашкільного навчального закладу «Палац творчості дітей та юнацтва» Тетяна Гудим.

Під час візиту до закладу черговий по місту перевірив і укриття центру. Він упевнився, що сховище придатне для використання під час повітряної тривоги.

«Укриття розраховано на 120 людей. На його базі облаштований і пункт незламності. Тут мешканці міста можуть зігрітись, випити чаю, підзарядити електронні пристрої, попрацювати та просто перечекати, якщо це потрібно. В укритті є аптечка для надання першої допомоги, місця для сидіння, дитячий куточок з іграшками. Також є інтернет та зона для людей, які приходять з домашніми тваринами», – прокоментував Сергій Луденський.

Черговий по місту додав, що дитячі гуртки у Дніпрі працюють лише в закладах, які мають облаштоване найпростіше укриття. За 2023 рік департамент відремонтував 9 укриттів. Вони розтаашовані за адресами:

- вул. Данила Галицького, 17;
- вул. Набережна Перемоги, 5;
- вул. Робоча, 81;
- просп. О. Поля, 37;
- просп. О. Поля, 70-А;
- вул. Аудиторна, 14;
- вул. Новосільна, 19-А;
- вул. Ю. Залюбовської, 7;
- просп. Слобожанський, 36.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті