Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі усі офіційно зареєстровані ВПО прирівняні у правах щодо соціального захисту до дніпрян

У Дніпрі усі офіційно зареєстровані ВПО прирівняні у правах щодо соціального захисту до дніпрян

У Дніпрі більше ніж 182,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які офіційно зареєстровані та мешкають у місті.

З них понад 149 тисяч зареєстровані після 24 лютого 2022-го року. Вимушені переселенці мають право на усі місцеві соціальні гарантії, допомоги та послуги, як і дніпряни.

За словами співробітниці Правобережного управління соціального захисту населення по Новокодацькому району Наталії Прокопенко, усі громадяни, які перемістилися до Дніпра з тимчасово окупованих територій або де ведуться активні бойові дії, мають право звернутися до управлінь соцзахисту, щоб отримати довідку ВПО, подати документи на отримання відповідної державної допомоги на проживання, а також на призначення інших соцдопомог, якщо потребують.

«Наприклад, допомогу на проживання нині отримують більше ніж 115 тис. вимушених переселенців. Інші види допомоги – понад 2 тис. ВПО. А ще у Дніпрі вони мають право на отримання безкоштовних гарячих обідів. Для цього теж треба звернутися до управління соцзахисту і отримати талон. Якщо ВПО із числа незахищених верств населення і мешкають у місцях компактного проживання, то їм двічі на день доставляють гаряче харчування. На сьогодні гарячі обіди отримують близько 3 тис. осіб щодня. Також надається компенсація дніпрянам, які безкоштовно прихистили ВПО», — розповіла Наталія Прокопенко.

Вона також додала:

«А ще в управліннях соцзахисту населення проводимо анкетування серед ВПО, аби визначити їхні нагальні потреби і допомогти. Таке анкетування пройшли понад 28 тисяч родин ВПО. Серед іншого скеровуємо їх до лікувальних установ щодо отримання психологічної допомоги, закладів освіти тощо».

Дар’я з Краматорська переїхала до Дніпра великою родиною навесні торік.

«Зареєструвалися як ВПО і отримуємо всю необхідну допомогу. А ще отримуємо і безкоштовне гаряче харчування. Страви смачні. Мені допомогли працевлаштуватися. Робота цікава, колектив привітний. Та й загалом у Дніпрі дуже допомагають внутрішньо переміщеним особам. З усіма організаційними питаннями допоможуть, скерують. Спеціалісти управління соцзахисту привітні, кваліфіковані. Така турбота – цінна, і ми вдячні!» — додала Дар’я.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті