Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
12:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині – п’ять рад переселенців: як вони працюють

На Дніпропетровщині – п’ять рад переселенців: як вони працюють

На Дніпропетровщині діють п’ять рад ВПО. Вони – для взаємодії переселенців з органами місцевого самоврядування. Нині такі є у Кривому Розі, Кам’янському, Новомосковську, Солонянській та Новопокровській громадах. Мережу планують розширити.

Про це йшлося під час форуму «Інтеграція переселенців на Дніпропетровщині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО».

«З початком повномасштабної війни Дніпропетровщина прийняла найбільше людей з «гарячих точок». Маємо створити для них комфортні умови проживання, якщо треба – допомогти знайти роботу. Один із викликів – залучення цих людей у життя громад», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожня.

Вона впевнена: допоможуть з інтеграцією людей, що виїхали з «гарячих точок», ради ВПО. Вони діють у громадах при органах місцевого самоврядування. Це об’єднання переселенців, волонтерів, громадськості, бізнесу й влади.

«Ради ВПО взаємодіють з органами місцевого самоврядування. Передають їм інформацію про нагальні потреби переселенців. Забезпечення житлом, роботою і усім необхідним. Прагнемо охопити більше громад регіону, а ще – створити єдину всеукраїнську раду. Це допоможе швидко реагувати на проблеми безпосередньо на місцях», – зазначила регіональна координаторка програми «Єднання заради дії» Оксана Крупій.

Для допомоги переселенцям на Дніпропетровщині діє й регіональний координаційний штаб з питань ВПО.

«Плануємо запрошувати на засідання представників громад. Щоб вони доповідали про усі проблеми, які не вдалося вирішити «на місцях». Ці питання винесемо на розгляд координаційного штабу з підтримки ВПО. За потреби – на державний рівень», – розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Дніпропетровщина прийняла майже 400 тис переселенців.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті