Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
08:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні з'явиться Ліга мовних амбасадорів

В Україні з'явиться Ліга мовних амбасадорів
Фото: Корреспондент.net

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь анонсував створення Ліги мовних амбасадорів і зазначив, що вони вже працюють у низці вишів.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь анонсував створення Ліги мовних амбасадорів в Україні. Про це повідомляє пресслужба мовного омбудсмена в п’ятницю, 28 квітня.

"В умовах повномасштабного вторгнення питання мови, культури, ідентичності набули зовсім іншого звучання. Громадянське суспільство змінилося - люди активно реагують на застосування, імплементацію мовного закону. Ми бачимо, як мовні порушення, чи то в сфері обслуговування, чи у сфері освіти, викликають суспільний резонанс", - сказав Кремінь.

За словами омбудсмена, кияни скаржаться найактивніше, але рівень мовної стабільності, мовної культури у столиці є надзвичайно високим. У Києві діє величезна кількість громадських ініціатив з утвердження української мови.

Уповноважений анонсував створення Ліги мовних амбасадорів і зазначив, що вони вже працюють у низці вишів.

"Фактично в нас такі вже є на теренах закладів вищої освіти. Зокрема, вони працюють в одеських, миколаївських, херсонських, черкаських, харківських університетах. Я думаю, що в подальшому ми зможемо ефективно використати цей концепт і здійснювати промоцію української мови через амбасадорів", - сказав Кремінь.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті