Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
08:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі випустили перекваліфікованих спеціалістів – переселенців, які безкоштовно навчалися

|«« «« »» »»|

У Дніпрі за програмою ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу реалізували проєкт з безкоштовного навчання внутрішньо переміщених осіб для отримання часткових кваліфікацій та працевлаштування на підприємствах міста.

Для навчання було сформовано шість груп за 5-ма робітничими професіями (електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, оператор поштового зв’язку, контролер-касир, перукар) у складі 76 внутрішньо переміщених осіб.

Навчання тривало три тижні на базі Дніпровського центру професійно-технічної освіти та Дніпровського центру професійної освіти.

Сьогодні, 29 серпня, випускники отримали сертифікати про закінчення навчання.

«Люди отримали спеціалізацію, відповідні сертифікати, а відтак можуть працевлаштуватися у місті. Згадані спеціальності, за якими відбулось навчання, є затребуваними на ринку праці. Частина роботодавців були сьогодні присутні на випуску і вони готові працевлаштувати людей. Водночас наша інспекція працюватиме над тим, щоб якомога більше випускників знайшли роботу», — підкреслила начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич.

Водночас голова правління благодійного фонду «Опікунська Рада» Катерина Дей розповіла:

«Наш волонтерський штаб допомоги переселенцям співпрацював з інспекцією щодо набору групи навчання на перукарів із числа внутрішньо переміщених осіб. Спеціалісти цієї професії потрібні зокрема й для нашого штабу. Тобто переселенці зможуть отримати перукарські послуги при місці».

Серед роботодавців, які були присутні на випуску, — приватне підприємство «Висотпромсервіс», яке планує працевлаштувати зварювальників.

«Наше підприємство пов’язано з металообробкою. Ми готові взяти на роботу зварювальників. З центром професійно-технічної освіти співпрацюємо вже не вперше. Зокрема, й беремо на практику тих, хто отримує тут кваліфікацію. Нині з цієї групи придивилися двох випускників, які навчалися на зварювальників», — додав директор підприємства Олександр Думбур.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті